Shopping Cart

Your cart is empty
Continue Shopping

Brasilialainen Jiu-Jitsu

Brasilialainen Jiu-Jitsu

Brasilialainen jiu-jitsu (BJJ) on nimensä mukaan Brasiliassa alkunsa saanut, perinteisestä japanilaisesta jujutsusta ammentava mattokamppailuun (mattopainiin) keskittynyt kamppailulaji.

Lajin alkuaikoina harjoittelussa vahvasti läsnä olivat vapaaottelun (NHB, MMA) ja itsepuolustuksen aspektit. Viime vuosina painotus selkeästi siirtynyt turvallisen kilpajujutsun tai “sporttijujutsun” puolelle, jossa lyönnit ja potkut ovat kiellettyjä. Tavoitteena on kontrolloida vastaanpistävää vastustajaa tavalla joka saa hänet luovuttamaan. Tyypillisesti ottelijat hakeutuvat tilanteisiin jossa he voivat käyttää kuristuksia tai erinäisiä nivellukkoja saadakseen vastustajan luovuttamaan.

Vastustajan kontrollointi on pääsääntöisesti helpompaa matossa, joten osa BJJ:n harjoittelusta on suunnattu hiomaan alasvientitaitoja, jotka auttavat vastustajan mattoon viemisessä ja siellä pitämisessä.

Isomman, vahvemman ja agressiivisemman vastustajan päihittäminen pienemmällä koolla ja vähemmällä voimalla on lajin kantavia teemoja. Tämä saavutetaan käyttämällä parempaa vipuvartta, otteita ja positiota suhteessa vastustajaan, oltiin sitten pystyssä tai matossa. Lajin harrastajille kehittyykin ajan myötä syvä ymmärrys ihmiskropan toiminnasta ja sen rajoituksista.

Näitä oppeja hyödyntämällä voidaan vastustaja riisua aseettomaksi ja päihittää tilanteen vaatimalla tavalla. Tie tähän oppiin on kuitenkin raskas sekä fyysisesti että henkisesti, ja vaatii paljon harjoittelua. Harjoittelijat hyötyvät kuitenkin kehittyvästä fyysisestä kunnosta, ongelmien ratkaisukyvystä ja itsensä tuntemisesta niin fyysisellä kuin henkisellä tasolla. Tämän lisäksi läheisissä merkeissä tapahtuvilla pari -ja ryhmäharjoituksilla on monia sosiaalisia hyötyjä kun samanhenkiset ihmiset harjoittelevat yhdessä hauskaa pitäen.

Brasilialaisen jiu-jitsun suola piilee siinä että lajia pystyy harjoittelemaan turvallisesti, samalla kuitenkin siten että pystyy testaamaan itseään ja omia kykyjään muita vastaan todella kovalla intensiteetillä. Harjoittelun fokus on kuitenkin aina turvallisuudessa.

Brasilialainen jiu-jitsu Bulilla?

Buli Jiu-Jitsu on lähes kaikista muista kamppailuseuroista poiketen erikoistunut vain brasilialaiseen jiu-jitsuun ja lukkopainiin. Ohjaajilla on vankka kokemus lajista ja lajiharjoitusten ohjaamisesta. Bulilla kaikki tekeminen on suunniteltu vain BJJ:a ja lukkopainia silmälläpitäen. Harjoitusten rakenne alkulämmittelyineen, tekniikkaharjoituksineen ja loppujäähdyttelyineen tukevat nopeaa ja turvallista kehittymistä. Valmentajistosta löytyy myös rautaista liikunta- ja hyvinvointialan osaamista ja se näkyy myös treeneissä. Lajille tyypilliset loukkaantumiset, kiputilat ja muut mahdolliset lajiharjoittelusta johtuvat ongelmat minimoidaan modernin valmennusosaamisen keinoin.

Bulilla valmennusfilosofiaan kuuluu keskeisesti hauskanpito, turvallisuus ja nousujohteisuus. Treenejä ei vedetä hampaat irvessä ja treenikavereiden kunniottaminen on oleellista. Valmentajien suunnittelemat harjoitukset ja harjoitusten jaksotus takaavat huomattavasti totuttua nopeamman tavan oppia brasilialaista jiu-jitsua. Jos loukkaantumisten ennaltaehkäiseminen nopea kehittyminen lajitaitojen, fyysisen kunnon ja suorituskyvyn osalta kiinnostaa, niin kannattaa ottaa Bulin valmentajiin yhteyttä tai suunnata suoraan Vallilaan!